Files door winterweer? Uw medewerkers ook uren op het station vastgezeten wegens de sneeuw?

file

Dankzij cloud computing en het nieuwe werken hoeft dat niet meer. Uw medewerkers werken rustig en zonder stress vanuit huis en kunnen daar vrijwel netzo werken als ze van kantoor gewend zijn. Het enige dat ze nodig hebben is een computer en een (beveiligde) Internetverbinding. Uw medewerkers hebben minder stress, werken efficienter en u bespaart enorm op de reiskosten woon werkverkeer.

Hieronder vindt u enige uitleg over cloud computing en het nieuwe werken en wat dit voor u of uw bedrijf kan betekenen. Cloud computing biedt enorme kansen voor het MKB en zelfstandigen en is zeker de moeite van het overwegen waard. Maar er zijn ook belangrijke risico's en deze moeten goed in kaart gebracht worden alvorens u de overstap waagt naar cloud services.

B.I.S. Business Information Shaping adviseert u graag over deze onderwerpen en kan u van dienst zijn bij het maken van de juiste keuzes. Naast advies over al dan niet de overstap van een of meer diensten naar de cloud kunnen wij u ook helpen de juiste cloud leverancier te vinden.

 

 

Cloud computing

 

Cloud computing is het overbrengen van ICT naar het Internet. Computer rekenkracht, software en diensten draaien dan niet meer lokaal bij uw bedrijf maar op een virtuele server ergens in een datacentrum. In feite huurt u vervolgens ICT diensten en betaalt u zo per gebruik of per tijdseenheid.

Cloud computing heeft een aantal voor en nadelen, hieronder worden deze samengevat.

Een goed voorbeeld van de mogelijkheden van cloud computing is uw bedrijfse-mail. Om over bedrijfse-mail te beschikken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) moest u een server plaatsen, deze verbinden met Internet en software op de server installeren en configureren om mailboxen aan te mkaen en de juiste mail bij de juiste gebruiker te bezorgen. Per gebruiker moest u vervolgens licenties kopen en dat kon nogal in de papieren gaan lopen. Middels cloud computing kunt u zo'n dienst uitbesteden. De e-mail en al het beheer, de licenties, alles wat erbij komt kijken loopt via een externe provider. Het enige dat u nog hoeft te doen is een browser te starten en inloggen op de e-mail om zo uw e-mail te checken. Een ander voorbeeld is het gebruik van Office applicaties zoals Word, Excel en Powerpoint. Vroeger moest u voor elke werkplek een licentie aanschaffen, de software installeren en onderhouden. Maar met cloud computing hoeft dit allemaal niet. Via de browser logt u in bij de cloud leverancier en vervolgens kunt u werken met het Office pakket zoals u gewent was. Zonder dat u er omkijken naar heeft. Een ander groot voordeel is het makkelijk kunnen uitbreiden of inkrimpen van het aantal benodigde licenties. Zo betaalt u nooit te veel en alleen voor het werkelijke gebruik.

 

 

Het nieuwe werken

Dankzij cloud computing hoeven u en uw medewerkers niet meer per se op het werk aanwezig te zijn om hun werk te kunnen doen. Doordat belangrijke bedrijfsapplicaties via het Internet ontsloten worden en documenten overal en altijd beschikbaar zijn is een browser en goede Internetverbinding in principe voldoende om te kunnen werken. Dit brengt voor uw medewerkers grote voordelen mee. Zij hoeven niet in de file te staan, zijn (daardoor) minder gestresst en werken vanuit een vertrouwde omgeving. Maar ook voor uw bedrijf zijn de voordelen legio. U bespaart op de reiskosten van woon-werkverkeer van uw medewerkers. Onderzoek heeft aangetoond dat medewerkers efficienter werken als zij vanuit huis werken en minder vaak ziek zijn omdat ze minder stress hebben door het vermijden van de file, en de vertrouwde omgeving waarvandaan ze werken. Uiteraard zorgt het nieuwe werken ook voor een sterke verminderde belasting van het milieu. Daardoor heeft de overheid gunstige regelingen getroffen voor uw bedrijf en uw persooneel. Het nieuwe werken wordt zo wel heel aantrekkelijk.