Bij het beheer en inrichten van systemen komt meer kijken dan u denkt. Simpele zaken als backups zijn vaak niet of slecht geregeld. Wist u bijvoorbeeld dat 35% van de MKB bedrijven geen backups maakt? Dit terwijl de wet u dat wel verplicht. Maar hoe pakt u zoiets aan, en wat is voor u de meest efficiĆ«nte oplossing? Wij kunnen u op het gebied van computerhardware, randapparatuur en mobiele telefoons deskundig en uiteraard volledig onafhankelijk adviseren.
Wij geven u antwoord op al uw vragen zoals bijvoorbeeld:

  • Welke hardware is voor mij het voordeligst?
  • Kan ik beter kopen, leasen of is cloud computing misschien wat voor mij?
  • Wat doe ik met mijn oude hard- en software?
  • Hoe regel ik mijn backups?
  • Hoe koppel ik systemen met elkaar?
  • Welke legacy systemen heb ik draaien en welk risico vormen die? Kan ik die systemen niet beter vervangen en de data migreren?
  • Wat kan cloudcomputing voor mijn bedrijf beteken?

Business Information Shaping helpt bij het beantwoorden van al deze vragen. Niet alleen nemen wij u zo veel werk en zorgen uit handen wij maken voor u een op maat gemaakt plan voor uw huidige en toekomstige behoefte aan systemen en software. Zo bent u voorbereid op de toekomst en kunt u zich bezig houden met waar u goed in bent: uw corebusiness. Hieronder behandelen wij enkele van deze veel voorkomende vragen en geven wij een overzicht wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Kopen, leasen of uitbesteden?

De beschikking hebben over de juiste informatievoorziening kan van groot belang zijn voor uw bedrijf. Als uw informatiesysteem u in de steek laat bent u flink onthand. Maar dat niet alleen, het kost u ook geld. Aan de andere kant wilt u niet zitten met een systeem dat de helft van de tijd staat te niksen. Dat is zonde van de investering. Om het een en ander goed uit te zoeken moet u niet alleen beschikken over een flinke dosis kennis, maar ook een heleboel tijd investeren. Tijd die u liever en beter steekt in uw core business.

Elk bedrijf is uniek en elk bedrijf heeft dan ook verschillende behoeftes waar het de informatiesystemen betreft. Is het in uw situatie beter om zelf een server aan te schaffen of kunt u beter leasen. Misschien is cloud computing voor u wel de perfecte oplossing. Wij analyseren uw situatie en geven u advies over deze vraag. Wij kunnen desgewenst een meerjaren planning en budgettering voor u maken zodat u ook op langere termijn precies weet waar u aan toe bent.

Aanschafadvies

Bent u van plan binnenkort nieuwe hardware aan te schaffen? 
Of het nu gaat om een nieuwe computer voor uzelf of een van uw medewerkers, een laptop, server of randapparatuur, u wilt een goede investering doen. Juist in deze tijd van bezuinigingen en economische tegenwind kan de juiste investering het verschil beteken tussen overleven of niet! De overheid stimuleert de aanschaf van ICT met gunstige afschijvings voorwaarden en investeringsaftrek zodat juist nu een perfect (en goedkoop) moment kan zijn om tot aanschaf over te gaan.
In de winkel krijgt u vaak het advies dat de verkoper het beste uitkomt. Hij heeft misschien nog een voorraad waar hij vanaf wil of hij maakt op een bepaald merk meer marge dan op een ander merk. Wij geven u een op maat gemaakt advies afgestemd op uw wensen, uw situatie en uiteraard uw budget. Doordat wij op geen enkele wijze gelieerd zijn aan welke leverancier dan ook is dit altijd een objectief advies waarbij alleen uw belangen in overweging worden genomen. Zo krijgt u uiteindelijk de apparatuur die het beste bij u past tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Wij helpen u ook bij het vinden van de juiste leverancier zodat u uiteindelijk vrijwel geen omkijken naar het hele aanschafproces heeft. Onze rol in deze is puur adviserend en informatief om u stap voor stap te helpen de juiste aanschaf te laten doen. Uiteraard staat het u geheel vrij om zelf een leverancier te kiezen als u dat wenst. Wij verplichten u tot niets.

Legacy systemen

Oude systemen kunnen technisch gezien misschien best nog jaren mee, maar omdat ze verouderd zijn, zijn ze veelal minder efficient, minder veilig, minder zuinig en milieuvriendelijk en vaak is het moeilijk om nog de juiste ondersteuning voor dergelijke sytemen te vinden. Dit soort systemen, die we in vaktermen legacy systemen noemen (=erfenis uit het verleden), worden in stand gehouden omdat niemand ze durft los te laten, of omdat men simpelweg niet bekend is met alternatieven. Zulke legacy systemen komen wij vaak tegen. Dat ene boekhoudpakket of dat handige tooltje dat niet op moderne systemen draait. Het gevolg is dat verouderde, onveilige hard en software in stand wordt gehouden terwijl dit economisch gezien veels te duur is en bedrijfstechnisch lang altijd de beste keuze. Nieuwe systemen hebben immers vaak ook meer mogelijkheden. En wat gebeurt er als die computer waarop dat boekhoudpakket draait het morgen begeeft? Is er nog iemand die dat ding dan snel kan repareren?

Wij helpen u graag en vakkundig bij het uitfaseren van dit soort systemen en de overgang naar een modernere variant. Desgevraagd kunnen wij ook de behoefte aan scholing en cursussen voor u en uw personeel analyseren en regelen.